Tabără de iarnă pentru tinerii din Scandinavia la Mănăstirea Caraiman

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord organizează, la sfârșitul lunii ianuarie, o tabără de iarnă pentru tinerii din cele trei țări scandinave, în cadrul Centrului social-pastoral „Sfânta Cruce” al Mănăstirii Caraiman, din județul Prahova, informează „Ziarul Lumina”. Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord s-a întâlnit, la finalul săptămânii trecute, cu protosinghelul David Petrovici, starețul Mănăstirii Caraiman, pentru a discuta detaliile organizatorice.

Duminică, 5 noiembrie, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica așezământului monahal. Tâlcuind Sfânta Evanghelie, PS Macarie a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat faptul că putem trăi Împărăția lui Dumnezeu încă din această lume, prin viața în Biserică. PS Macarie a mai spus că dacă suntem conștienți de cetățenia noastră cerească, putem birui toate ispitele cotidiene, renunțând la viața egoistă și cultivând mai mult comuniunea cu semenii. În acest sens, ierarhul a amintit și despre activitățile pe care ierarhii și preoții din diaspora română le organizează pentru a întări legăturile sufletești între românii din străinătate și cei din țară.

În acest program duhovnicesc se înscrie și tabăra cu tinerii din țările scandinave, care va fi organizată la începutul anului viitor la Mănăstirea Caraiman.

Comentarii Facebook


Știri recente