Tabără de creație pentru micii meșteri, în Copou

Elevii sunt așteptați să se înscrie, în perioada 30 mai-14 iunie, la tabăra de creație populară ‘Micii meșteri din Copou’, eveniment ajuns în acest an la a IV-a ediție, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Elevii cu vârste între 10 și 17 ani pot participa și în acest an, în calitate de învățăcei, la Tabăra de creație populară ‘Micii meșteri din Copou’, organizată de Asociația ‘ART – Meșteșugurile Prutului’, în parteneriat cu Primăria municipiului și Muzeul Etnografic al Moldovei, Asociația Meșterilor Populari din Moldova, Centrul de Informare Turistică, Asociația Dialog pentru Dezvoltare, Casa de Cultură a municipiului Iași ‘Mihai Ursache’ și Asociația ARTA Iași.

Cei 100 de copii care se vor înscrie la atelierele de creație din cadrul manifestării ajunsă la a IV-a ediție vor fi instruiți în mai multe meșteșuguri tradiționale românești: olărit, încondeierea ouălor, icoane pe lemn, cioplitură în lemn, măști tradiționale, podoabe tradiționale din mărgele, cusături românești, împletituri din sfoară, pielărie și turtă dulce.

‘Înscrierile se fac în perioada 30 mai-14 iunie la sediul Centrului de Informare Turistică Iași din Piața Unirii nr. 12, în limita locurilor disponibile, respectiv 100, pentru că numărul maxim admis de elevi la atelier va fi de 10. Instruirea se va face de către renumiți meșteri populari din Asociația ‘ART – Meșteșugurile Prutului’ și Asociația Meșterilor Populari din Moldova’, ne-a declarat doamna Silvia Cozmâncă, coordonatorul taberei și președinte al Asociației ‘Art – Meșteșugurile Prutului’.

Taxa de înscriere este de 50 de lei, urmând ca micilor participanți să le fie împărtășite, timp de patru ore zilnic, secretele meșteșugurilor tradiționale.

Tabăra de creație populară ‘Micii meșteri din Copou’ se va desfășura în parcul Copou în perioada 16-22 iunie.

Comentarii Facebook


Știri recente