Tabără de creație pentru copiii din Cetatea Fetei – Florești, prot. Cluj I

Parohia Cetatea Fetei din Florești, Protopopiatul Cluj I, organizează în perioada 1-14 august Tabăra de creație intitulată Hristos pe înțelesul tuturor, o manifestare cu specific religios care îi întrunește pe toți copiii din parohie. Ei vor participa la activități diverse, alături de adulți voluntari din parohie. Tabăra va fi structurată pe patru secțiuni: lecții de religie, teatru religios, pictură și meșteșugul bisericesc, toate acestea îmbogățite cu un program de rugăciune.

Preotul paroh Marcel Agrișan din Parohia Cetatea Fetei, din Florești a oferit mai multe informații, pentru Radio Renașterea, în privința acestei tabere de creație.

„Lecțiile de religie le vom ține în mod interactiv, cu proiecții video, vizionări de film religios, cu documentare religioase, desene animate cu specific religios. Vom avea și teatru religios, însoțit de muzică și poezie religioasă, în cadrul acestei componente vom învăța și pricesne cu copiii. O altă componentă va fi pictura bisericească, în care vom încerca să-i deprindem pe copii cu imaginea icoanei, cum se realizează icoana, o să încercăm și o pictură în acuarelă, în mozaic pe hârtie, icoane pe sticlă. Mai este meșteșugul bisericesc, cu ajutorul maicilor de la Mănăstirea Florești. O să îi învățăm pe copii să confecționeze cruciulițe împletite din șnur, mătase, cum se fac metaniile care se folosesc atunci când rostim Rugăciunea inimii”, a spus părintele paroh.

Fiecare activitate va începe și se va sfârși cu o rugăciune, fiind rostite rugăciuni și în timpul desfășurării activităților, astfel copiii fiind deprinși cu această practică. De asemenea, având în vedere că este Postul Adormirii Maicii Domnului, copiii vor participa în fiecare seară la Paraclisul Maicii Domnului, urmat de cateheze.

Duminică, 14 august, micuții vor susține o serbare care va cuprinde teatru religios, recitări de poezii, cântece, precum și o expoziție a lucrărilor executate de ei în timpul taberei. După sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în data de 16 august, pentru copiii sârguincioși se va organiza o excursie în Maramureș, vizitând Casa memorială a lui George Coșbuc, Mănăstirea Bârsana, Sighetul, Cimitirul vesel de la Săpânța.

Comentarii Facebook


Știri recente