Tabără de creație, organizată de Fundația Cuvântul care Zidește din Craiova

Fundația „Cuvântul care Zidește”, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, organizează în perioada 27 august – 2 septembrie ateliere de creație la Tabăra „Sfântul Nicodim” de la Tismana. Plecarea a avut loc luni, 27 august 2012, în jurul dimineții, la tabără participând aproximativ 40 de elevi de la școlile și liceele craiovene. Tabăra se desfășoară cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, după cum ne informează Gabriela Popescu, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Din programul taberei fac parte acțiuni de creație obiecte de artizanat, un atelier de pictură, drumeții și vizite la mai multe așezăminte monahale, dintre care amintim Mănăstirea Tismana și Schitul Cioclovina. Tot în cadrul taberei va avea loc o excursie pe Cheile Sohodolului și la casa lui Constantin Brâncuși. La final, elevii care au realizat lucrări de pictură și de artizanat vor fi premiați”, a precizat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundației „Cuvântul care Zidește”.

Obiectivul taberei, apropierea de Biserică

Organizatorii spun că prin această tabără se urmărește apropierea copiilor de Biserică, de Dumnezeu, dar și dezvoltarea relațiilor de prietenie, bazate pe comunicare și derularea activităților de grup. „Prin această acțiune urmărim ca elevii să acorde o mai mare importanță Religiei, să închege relații de prietenie cât și schimbul de experiență, având în vedere că printre elevi se află și participanți la concursurile de pictură de icoane, organizate fundația Mitropoliei Olteniei” a subliniat Cristina Stamatoiu, directorul executiv al Fundației „Cuvântul care Zidește”. Elevii care au luat drumul taberei au mărturisit că au așteptat cu nerăbdare momentul în care vor vizita importante obiective turistice și mănăstirești. „Mi-am dorim din tot sufletul să merg în această tabără. Este o mare bucurie să fiu alături de colegi, cu care voi desfășura o serie de activități educative și recreative, extrem de folositoare nouă. Prin această excursie vom cunoaște locuri noi, oameni noi, ceea ce ne va ajuta în mod deosebit pentru dezvoltarea culturii generale și sudarea relațiilor de prietenie”, a spus Victoria Onică, elevă la Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova, care a mers în tabără însoțită de sora sa, Emilia. „Nu am mai fost până acum la Mănăstirea Tismana, abia aștept să ajung acolo, să intru în biserică, să mă închin la icoane, să mă rog lui Dumnezeu”, a adăugat Emilia.

Pentru prima dată în tabără

Unii elevi spun că tabăra de creație organizată de Fundația „Cuvântul care Zidește” le va îmbogăți bagajul de cunoștințe și că reprezintă o modalitate de a exploata abilitățile de creație, prin atelierele de pictură la care vor participa. „O să facem drumeții împreună cu colegii, vom vedea peisaje nemaintâlnite până acum. Este pentru prima dată când merg într-o tabără, ceea ce îmi aduce o mare mulțumire”, a afirmat Andra Gonea, elevă.

Fundația „Cuvântul care Zidește” este o organizație nonguvernamentală aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, fiind înființată în anul 2001. Scopul fundației este promovarea valorilor culturale și spirituale creștin – ortodoxe, desfășurarea de activități cu caracter caritabil pentru persoanele aflate în dificultate și de activități educative în toate domeniile.

Comentarii Facebook


Știri recente