Tabăra de creație „Licăr de Lumină” organizată de Patriarhia Română la Durău

Pe toată perioada verii, la Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastru” din stațiunea nemțeană Durău, copii din Mitropolia Munteniei și Dobrogei și din Mitropolia Moldovei și Bucovinei participă la tabăra de creație organizată de Patriarhia Română, „Licăr de lumina”. Tabără este parte a proiectul „Alege școala!”. În prezent la Durău se află zilele acestea copii din a VI-a serie din cele 13, în total.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, doamna Nicolae Melniciuc – Puică, Expert tabără „Licăr de Lumină”: „Această săptămână am avut copiii din seria a VI-a și ne-au venit două autocare de la Protopopiatul Ilfov Nord și de la Protopopiatul Ilfov Sud și un autocar de la Protopopiatul Săveni. Săptămâna viitoare așteptăm seria a VII-a cu două autocare de la Protopopiatul Botoșani, un autocar de la Protopopiatul Ilfov Nord și unul de la Protopopiatul Herești”.

În tabără copiii participă la mai multe ateliere de creație, dar și la activități recreative. Proiectul „Alege școala!” derulat de Patriarhia Română din care face parte și această tabără are ca principal scop prevenirea abandonului școlar.

Comentarii Facebook


Știri recente