Astazi s-a deschis la Manastirea Rasca cea de-a II-a editie a atelierului de creatie ‘Creative Writing Rasca 2006’, informeaza cotidianul ‘Ziua’. Atelierul de la Rasca a fost initiat anul trecut de doi dintre monahii manastirii, parintele Serafim si parintele David, doi poeti bine cunoscuti in miscarea literara din Romania. Programul de la Rasca se vrea a fi ‘un curs de tehnici de compunere poetica’. Propunandu-si sa redea Bisericii unul dintre scopurile ei initiale, acela de a redeveni un focar de cultura, grupul de tineri calugari de la Rasca a hotarat sa organizeze atelierul si anul acesta. Aflata in apropiere de orasul Falticeni, Manastirea Rasca este o ctitorie medievala a carei pictura exterioara dateaza de la 1541. Redeschisa dupa 1990, manastirea a devenit cunoscuta mai ales prin tabara de creatie organizata aici. Programul propriu-zis va incepe maine, cu doua cursuri, unul de tehnici de compunere poetica, iar celalalt va fi programul ‘Literatura 2000’, si va continua si in zilele urmatoare. La final, va fi editata o antologie a textelor scrise la Rasca de catre participanti.
Țară mică, inimă mare: Maia Sandu mulțumește Misiunii Diaconia pentru că ajută refugiații ucraineni
Misiunea Diaconia a Mitropoliei Basarabiei făcut publică miercuri o scrisoare de mulțumire primită de la Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova, care apreciază implicarea organizației în sprijinul oferit refugiaților din Ucraina. „Am arătat astfel că suntem…
Sfânta Chinotită a Muntelui Athos a transmis un comunicat referitor la conflictul din Ucraina
Sfânta Chinotită a Muntelui Athos a transmis marți un comunicat referitor la situația din Ucraina. Reprezentanții comunităților monahale din Sfântul Munte își exprimă compasiunea pentru victimele conflictului din această țară și afirmă că se roagă…
ASCOR Oradea organizează o conferință despre estetică și teologie în Arta Bizantină
Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români din Oradea organizează joi conferința „Arta Bizantină. O privire asupra esteticii și teologiei imaginii”, susținută de Monahia Atanasia Văetiși, de la Mănăstirea Stavropoleos. Evenimentul, organizat în colaborare cu Episcopia Ortodoxă…
Tabăra din pridvorul satului: Poți dona pentru vacanța copiilor din satele Moldovei
Și în vara aceasta, Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor organizează proiectul „Tabăra din pridvorul satului”. Sloganul Taberei din Pridvorul Satului 2022 este „Niciun copil fără vacanță!”. Scopul proiectului este să se ofere o…
Proiect: Acord de înfrățire între București și Capitala Georgiei
Consiliul General al Capitalei va dezbate în ședința de joi proiectul care prevede încheierea unui acord de înfrățire între Municipiul București și orașul Tbilisi, Capitala Georgiei. Acordul de înfrățire dorește să promoveze relațiile de cooperare…