Tabără de creație la Durău

Patruzeci și opt de copii din Protoieria Galați, au plecat duminică, 15 iulie 2012, în tabăra de creație ‚Licăr de lumină’ de la Durău. Aceste tabere fac parte din proiectul „Alege școala!” desfășurat de Patriarhia Română, în parteneriat cu organizația World Vision.

Proiectul are drept scop prevenirea și combaterea abandonului școlar, în principal prin schimbarea perspectivei asupra actului educațional. Copiii au participat in cursul anului atât la cateheze în bisericile lor precum și la un concurs de creație având ca temă „Școala mea”.

„Este o tabără de creație în care copiii, pe lângă activități duhovnicești, vor participa și la ateliere de creație unde vor învăța să picteze icoane, să meșterească o metanie, o cruciuliță, vor face drumeții, etc. Aceștia nu sunt singurii din Eparhia noastră care merg în această tabără. Deja au plecat copii din protoieriile Brăila, Nicorești, Făurei, Tecuci și urmează să plece copii de la Tg. Bujor și din zona localității Pechea”, după cum a spus pentru Radio TRINITAS Daniel Zlate, coordonatorul proiectului.

În cele cinci zile de tabără, copii vor desfășura un program variat, ce va include, pe lângă rugăciuni și ateliere de creație, activități recreative, drumeții și foc de tabără.

Pe tot parcursul taberei copii vor fi însoțiți de personal specializat. Anul trecut alți 270 de copii au participat la aceste tabere de creație.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…