Tabără de creație în Parohia bistrițeană Gledin

Aproximativ douăzeci de elevi de la școlile din localitățile Parva și Reghin participă, în aceste zile, la o tabără de creație organizată în Parohia bistrițeană Gledin. Alături de elevi sunt prezenți și dascălii lor, dar și 70 de oameni de cultură din diverse zone ale țării.

În cadrul taberei, intitulată „Muntele sfințit”, tinerii învață să picteze icoane pe sticlă, dar participă și la diverse concursuri specifice vârstei lor. De asemenea, au loc simpozioane și schimburi de experiență.

Mai multe detalii despre scopurile manifestării a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Ioan Titieni, Parohul bisericii din localitatea Gledin: ‘Intenția noastră este de a găzdui atât grupuri de tineri, cât și de oamenii de cultură care să cerceteze și să schimbe impresii despre viața sfinților și rolul acestora în viața noastră, scopul fiind apropierea lor de cele sfinte și de Dumnezeu, pentru a comunica și pentru a da o altfel de tentă rânduielii pe care Biserica trebuie să o aibă în societatea noastră’.

Comentarii Facebook


Știri recente