Tabără de artă plastică la Hoteni, județul Maramureș

La a VI-a ediție a Taberei Sociale de Artă Plastică de la Hoteni au participat copii instituționalizați, aceștia fiind implicați în activități de artă plastică precum pictură, sculptură și ceramică, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Peste 30 de artiști plastici și 40 de copii, dintre care 25 instituționalizați, au trăit, timp de o săptămână, în dimensiunea cea mai profundă a artei în care se descoperă și se dăruie celuilalt.

Prin organizarea Parohiei Ortodoxe Hoteni, cu binecuvântarea și participarea Preasfințitului Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, cu sprijinul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, prin Sectorul Misionar social, al Direcției pentru Cultură Culte și Patrimoniu Cultural Național, al Fundației Hope and Homes for Childrens, cei 70 de participanți ai Taberei Sociale de Artă de la Hoteni, copii și artiști plastici, au trăit bucuria comuniunii.

Comunitatea din Hoteni, deși restrânsă ca număr, prin cele 30 de familii, a fost parte activă a celor șase ediții, oferind sprijinul material în organizarea activităților, așa cum, de altfel, este implicată în toate proiectele de asistență socială pe care parohia le asumă singură sau în parteneriat. Astfel, într-o formă inedită de simeză, peretele Bisericii din Hoteni poartă bogăția frumosului din suflete de copil și artiști plastici.

După cuvintele Mântuitorului, lumina își are menirea să fie călăuză, nu poate fi ținută sub obroc, ea luminează calea celor din jur. Astfel, de pe 2 septembrie, Galeriile de Artă Milenium din Baia Mare vor găzdui cele mai frumoase expresii ale sufletului de copil și artist întrupate în creații ce vor purta cu ele frumosul, dar și îndemnul la solidaritate. Vernisajul expoziției va începe la ora 17:00, când va avea loc abordarea critică din partea specialiștilor, apoi Grupul Iza va fi aproape de copii, artiști și vizitatori, printr-un recital.

Comentarii Facebook


Știri recente