„Tabăra Creștină”, în parohia Poiana Sărată din Protopopiatul Onești

La Așezământul filantropic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din parohia Poiana Sărată, Protopopiatul Onești, a avut loc, în perioada 17-23 august 2009, a IV-a ediție a Proiectului „Tabăra Creștină”. Timp de o săptămână, cei 30 de copii au pictat icoane, s-au rugat împreună, au mers în drumeții.

„Tabăra Creștină” din parohia Poiana Sărată a avut loc cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Romanului, și a fost susținută de Protopopiatul Onești, parohia Poiana Sărată și parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Onești, prin Asociația caritativă „Filantropia Oneșteană”. În această vară au beneficiat de programele proiectului 30 de copii orfani, cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani. Copiii cu posibilități materiale reduse care au stat o săptămână pe Valea Oituzului au fost selectați din parohiile Protoieriei Onești, beneficiind de cazare și trei mese pe zi gratuit. „Am fost sprijiniți de pr. Lăzărel Sinel de la parohia Poiana Sărată, care a oferit cazarea, de SC Interagroaliment SRL, de Fabrica de Pâine «Șerban», care ne-au asigurat pâinea și carnea necesară, și nu în ultimul rând cei trei voluntari care ne-au fost alături pe toată perioada taberei”, a spus Raluca Maria Alupei, asistent social în cadrul Biroului de Asistență Socială al Protopopiatului Onești.

Programul zilnic al taberei a cuprins rugăciuni dimineața și seara, precum și ore de cateheză, în care li s-au prezentat copiilor vieți de sfinți. Beneficiarii proiectului au cunoscut câteva din tainele picturii pe sticlă, fiecare reușind să picteze chipul Sfintei Cuvioase Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei. Nu au lipsit nici drumețiile în aer liber, jocurile, concursurile, precum și discuțiile libere pe diverse teme morale, etice și religioase. Pe parcursul taberei, domnul Țuțuianu Gheorghe, profesor de istorie, le-a prezentat copiilor muzeul din satul Poiana Sărată, Monumentul Eroilor, unde se află un osuar al eroilor căzuți pentru întregirea neamului, dar și vechea graniță dintre Țara Românească și Austro-Ungaria. „Nimic nu este mai minunat decât să vezi în ochii unui copil bucuria de a fi împreună cu alți elevi într-o tabără, unde toate grijile și lipsurile de acasă sunt date uitării. Acest sentiment l-am trăit pentru prima oară în vara anului 2006, când am organizat prima tabără în parohia Poiana Sărată. An de an, satisfacțiile au fost tot mai mari. Toți au fost deosebit de încântați de aceste momente în care s-au întâlnit cu Dumnezeu, fiind nerăbdători de fiecare dată să-și facă datoria de buni creștini”, a mai adăugat Raluca Maria Alupei. Tabăra s-a încheiat duminică, 23 august, când toți copiii au participat la Sfânta Liturghie în biserica parohială din Poiana Sărată, închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…