Tabara crestina de vara ‘Nimeni nu e singur!’, la Manastirea Miclauseni

Tabara crestina de vara ‘Nimeni nu e singur!’ se desfasoara si in acest an la Manastirea Miclauseni din judetul Iasi, in perioada 24 – 28 iulie 2007. La evenimentul organizat de Sectorul ‘Biserica si Societatea’ din cadrul Arhiepiscopiei Iasilor participa 42 de copii de la scolile iesene, selectati de profesorii de Religie din familii cu parinti plecati in strainatate sau familii monoparentale. Prin aceasta tabara se doreste ameliorarea principalelor probleme cu care se confrunta acesti copii din cauza lipsei unuia sau a ambilor parinti. Astfel, pana in 28 iulie a.c., copiii vor fi implicati in jocuri, concursuri si competitii pe teme crestin ortodoxe, si vor purta discutii educative pe diferite teme. Mai multe amanunte in acest sens am aflat de la pr. Gheorghe Mihaila, referent in cadrul Sectorului ‘Biserica si Societatea’: ‘Pentru aceasta tabara au fost selectati 25 de copii, care participa in regim gratuit la aceasta tabara, de la scolile din Iasi si de pe langa bisericile parohiale. La aceste cluburi participa copii din familii ai caror parinti sunt plecati in strainatate sau din familii monoparentale, cu parinti divortati sau unul dintre ei decedat. Au fost selectati pentru aceasta tabara si ca o forma de recompensa pentru faptul ca au fost foarte activi, participand la toate activitatile saptamanale ale cluburilor, iar la aceasta tabara au fost organizate activitati educative si distractive care au constat in jocuri, concursuri, competitii pe teme crestin-ortodoxe, incat sunt ajutati sa interiorizeze valorile morale si beneficiile colaborarii’.

De asemenea, pr. Gheorghe Mihaila ne-a vorbit si despre programul desfasurat in aceasta tabara: ‘Au fost organizate ateliere spirituale. In prima zi au aflat despre viata si activitatea Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, care este si patronul spiritual al asezamantului de la Manastirea Miclauseni, unde are loc aceasta tabara. Ieri, in cadrul atelierului spiritual au avut loc discutii, copiii si-au prezentat opiniile personale despre implicarea in viata Bisericii, despre rolul Bisericii in viata noastra si despre felul in care noi putem contribui la buna organizare si desfasurare a vietii bisericesti. In a doua parte, copiii au realizat eseuri si lucrari plastice, iar astazi copiii au fost invatati sa impleteasca cruciulite, fiind ajutati de catre maica Iuliana de la Manastirea Miclauseni’.

In acelasi context, pr. Gheorghe Mihaila ne-a spus ca ‘fiecare zi de tabara incepe si se sfarseste cu rugaciune. Rugaciunea de dimineata are loc la ora 08.00, iar cea de seara are loc la ora 22.30. Copiii, prin activitatile din cadrul taberei, sunt ajutati sa comunice intre ei prin intermediul jocurilor si, de asemenea, sa comunice cu Dumnezeu prin rugaciune pe care o rostim impreuna in paraclisul ‘Sf. Voievod Stefan cel Mare’.

Comentarii Facebook


Știri recente