Tabara crestin-ortodoxa pentru elevii romani din diaspora

Fundatia crestin-ortodoxa ‘Sfantul Sava’ din cadrul Episcopiei Buzaului si Vrancei, in colaborare cu Consiliul Judetean Buzau, au organizat o tabara speciala pentru 30 de elevi transnistreni. Tabara este amplasata in apropierea Manastirii Poiana Marului si Manastirea Gavana. Mai multe detalii in acest sens ne-a oferit pr. Mihail Milea, presedintele Fundatiei ‘Sfantul Sava’: ‘Cu multa bucurie sufleteasca, astazi, pe meleagurile Buzaului a ajuns un grup de 30 de elevi de la Tighina si Tiraspol, care au studiat la acel liceu mult mediatizat in presa nationala si internationala, deoarece acesti elevi vor sa-si pastreze identitatea nationala romaneasca, graiul romanesc, grafia latina, vorba si portul romanesc. Ei vor sa-si petreaca o parte din vacanta in Romania, pe meleagurile Buzaului, unde functionaeza un campus pentru copii, ‘Sf. Sava’, o tabara care are binecuvantarea PS Epifanie’.

In cadrul interventiei sale la Radio Trinitas, pr. Mihail Milea ne-a vorbit si despre activitatile Fundatiei ‘Sfantul Sava’, activitati la care participa copii romani din diaspora: ‘Noi avem stranse legaturi cu Republica Moldova si cu Basarabia, in sensul ca in fiecare an primim copii din Basarabia la acest campus, dar si copii aromani din Macedonia, romani din zona Iugoslaviei, din zona Ungariei, si vrem sa-i incurajam ca ei sa-si pastreze credinta, limba si identitatea spirituala’.

De asemenea, pr. Mihail Milea, presedintele Fundatiei ‘Sfantul Sava’, ne-a prezentat si programul conceput de catre organizatorii taberei pentru copiii romani din Transnistria: ‘Ei au mare nevoie de dragostea noastra spirituala, si vom cauta in aceste zile sa se simta foarte bine, sa-i ducem la toate manastirile din Eparhia Buzaului si Vrancei si, de asemenea, ii vom duce si in Delta Dunarii, unde avem un campus in derulare, in curs de amenajare’.

Comentarii Facebook


Știri recente