Tabăra ASCOR – filiala Iași: Dăruind vei dobândi

Un grup de tineri din Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Iași a dovedit că bucuria nu stă în a o aștepta ca dar de la ceilalți, ci în a o dobândi prin rodul muncii. Așa a luat naștere ideea unei tabere la Filioara, un sat din apropierea orașului Târgu Neamț, în sprijinul căreia a venit preotul paroh Dumitru Irina.

Încă din anul 2002 acești tineri parcurg treptele unor bucurii duhovnicești ce vin din implicarea concretă în lucrarea Bisericii. În tabăra de anul acesta, care a avut loc în perioada 31 iulie – 6 august, s-a simțit un suflu nou. Pe lângă activitățile din anii trecuți care s-au repetat, s-a avut în vedere o îmbinare a activităților ce aveau ca scop slujirea aproapelui cu cele de încurajare a voluntarilor de a se cunoaște între ei și pe ei înșiși. Astfel, atelierele organizate s-au îmbinat cu jocurile educative, voluntarii având ocazia să întâlnească personalități din regiune, precum poetul Gheorghe Simon, dr. Nicoleta Armanu, dr. Mihaela Antohe, care le-au împărtășit din experiența, cunoștințele și gândurile lor. Studenții au întreprins și plecări pe teren, unde cei care frecventează cursurile facultății de medicină din Iași au oferit asistență medicală gratuită la aproximativ 160 de bătrâni din comunitățile Filioara, Agapia, Văratec, Vânători, Ghindăoani și copiilor de la Școala Specială Târgu Neamț. De asemenea, voluntarii s-au întrecut în cadrul concursului de bătut toaca și s-au bucurat de frumusețea unui moment deosebit trăit în clopotnița de lemn a bisericii din parohia Filioara în sfat de suflet cu părintele Nicodim Petre și cu părintele paroh Dumitru Irina.

Tabăra a fost înfrumusețată cu un scurt pelerinaj la Mănăstirea Văratec și o seară minunată în jurul unui foc de tabără. Astfel, tabăra de anul acesta s-a dovedit nu numai un prilej de a oferi cu bucurie dar de jertfă, răbdare și timp, ci și unul de a câștiga îndoit bucurie duhovnicească, cunoaștere, experiență, credință, prietenie, profunzime în trăirea Ortodoxiei.

Comentarii Facebook


Știri recente