Tabără Alege școala pentru copiii din Sebeș

Până pe 09 septembrie, peste 3000 de copii din toată țara participă, în serii, timp de o săptămână, la taberele de vară organizate de Patriarhia Română în cadrul proiectului național „Alege Școala!” derulat în parteneriat cu Fundația World Vision Romania.

Taberele sunt organizate la Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci – Caraiman, județul Prahova, și Centrul cultural-pastoral Sfântul Daniil Sihastrul de la Mănăstirea Durău, județul Neamț.

În cadrul acestor tabere, copiii sunt implicați în activități educative, artistice, religioase și sportive cu scopul de a-i face să îndrăgească și să continue școala.

Din Arhiepiscopia de Alba Iulia participă în această săptămână la tabăra de la Mănăstirea Caraiman din Bușteni, prima serie de 21 de copii înscriși în proiectul național „Alege Școala!” din 7 parohii ale protopopiatului Sebeș, potrivit reintregirea.ro.

Copiii vor fi antrenați în activități de creație, dar și în dezvoltarea unor abilități practice. Cu ajutorul acestora tinerii își vor dezvolta creativitatea, sensibilitatea estetică, dar și motivația de a continua școala, după cum ne-a precizat Părintele Jan Nicolae, inspector cu cateheza parohială în eparhia noastră.

Obiectivul proiectului național „Alege Școala!” îl constituie prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și a delincvenței juvenile prin derularea unor programe educaționale alternative, inclusiv organizarea de tabere, care să motiveze copiii din mediul rural și urban cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani să meargă la școală.

Comentarii Facebook


Știri recente