Suveranul pontif a cerut consimtamantul Arhiepiscopului Ortodox al Greciei pentru a vizita Atena

Nuntiul Apostolic in Grecia, Arhiepiscopul Paul Fouad Tabet, a inmanat Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe din Grecia (BOG), Arhiepiscopul Hristodoulos, o cerere oficiala din partea Papei Ioan Paul al II-lea de a vizita Atena ca pelerin si ca sef de stat. Purtatoarea de cuvant a Bisericii Catolice din Grecia, Maria Koutatzi, citata de agentia de stiri Zenit, a precizat ca scrisoarea exprima dorinta Pontifului Roman de a efectua o vizita ca pelerin pe locurile unde a calatorit Apostolul Pavel, dar numai cu consimtamantul Bisericii Ortodoxe, pentru ca nu vrea sa starneasca disensiuni. Guvernul grec l-a invitat deja in mai multe randuri pe Episcopul Romei sa viziteze Atena.

Potrivit sursei citate, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia urma sa se pronunte la inceputul acestei luni asupra raspunsului pe care I.P.S. Hristodoulos il va da Suveranului Pontif.

Din surse apropiate Arhiepiscopiei Atenei si a Intregii Grecii am aflat ca raspunsul Sfantului Sinod al acestei Biserici este pozitiv, ca Papa Ioan Paul al II-lea poate merge ca pelerin la Atena, cel mai probabil la inceputul lunii mai, informeaza Viata cultelor, citand agentia de stiri Zenit.

(Viata cultelor, 12 martie 2001)

Comentarii Facebook


Știri recente