Sute de credincioși, prezenți de Florii la slujba oficiată de Mitropolitul Olteniei

Peste 400 de credincioși au fost prezenți pe 8 aprilie 2012, de praznicul Intrarea Domnului în Ierusalim la Biserica „Sfântul Calinic Cernicanul” din Valea Roșie, unde, cu acest prilej s-a sărbătorit și hramul bisericii. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, după cum ne-a menționat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

La finalul slujbei religioase, IPS Irineu a vorbit despre semnificația praznicului Floriilor.

„În Duminica aceasta, a Intrării Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim, ne-a învrednicit Dumnezeu să slujim în parohia «Sfântul Ierarh Calinic» din cartierul craiovean Valea Roșie. Pe lângă bucuria participării împreună cu toți credincioșii la această sfântă sărbătoare, am avut și deosebita mulțumire sufletească să-l cinstim pe Sfântul Ierarh Calinic, întrucât data prăznuirii, 11 aprilie, se află în Săptămâna Patimilor și, conform tipicului bisericesc, sărbătorirea se săvârșește în altă zi din afara aceste săptămâni”, a precizat Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit.

IPS Irineu le-a amintit credincioșilor despre prezența moaștelor Sfântului Calinic de la Cernica în Oltenia, în perioada 28 aprilie – 5 mai.

„Vă împărtășesc și dumneavoastră bucuria pe care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel ne-a făcut-o, prin binecuvântarea de a ne dărui moaștele Sfântului Ierarh Calinic, care vor fi purtate în procesiune în principalele localități din Oltenia. Cu toții am primit această bucurie și am fost mulțumitori lui Dumnezeu și Preafericirii Sale pentru că ne dă posibilitatea să-l avem în mijlocul nostru pe Sfântul Ierarh Calinic, să ne închinăm la sfintele sale moaște și să preamărim prin el pe Bunul Dumnezeu”, a încheiat Înalt Preasfințitul Irineu.

Comentarii Facebook


Știri recente