Sute de credincioși la hramul Mănăstirii Bodești, jud. Neamț

Peste 200 de credincioși au participat astăzi, 30 august 2011, la hramul Mănăstiri Bodești. Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor a săvârșit, cu acest prilej, Sfânta Liturghie în Biserica cu hramurile „Sfântul Vasile cel Mare” și „Sfântul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei” a Mănăstirii Bodești din județul Neamț. Alături de Preasfinția Sa s-au aflat un sobor de peste 20 de preoți și diaconi, din care a făcut parte și arhim. Dosoftei Șcheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iași.

După cum ne informează Constantin Ciofu, Redactor Ziarul Lumina, Ediția de Moldova, la finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Calinic Botoșăneanul a citit mai multe rugăciuni de dezlegare și de mulțumire pentru preoții și credincioșii prezenți. Apoi, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre sfinți și sfințenie, pornind de la textele din Sfânta Scriptură.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Mănăstirea Bodești a fost adusă spre închinare, de la Catedrala Mitropolitana din Iași, racla cu particele din moaștele mai multor sfinți, care a fost așezată alături de racla în care se află un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Varlaam.

Mănăstirea Bodești a fost înființată în anul 2007, după ce a fost schit ce aparținea de Mănăstirea Bistrița. Din anul 2005 obștea monahală este păstorită de protos. Ieronim Andrescu. Sfințirea bisericii acestei așezări monahale a avut loc pe 30 august 2007, după Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi la Mănăstirea Secu, prilejuită de canonizarea Sfântului Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei. Tot atunci, Mănăstirea Bodești a primit al doilea ocrotitor pe Sfântul Mitropolit Varlaam din încredințarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente