Sute de credincioși l-au întâmpinat pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Biserica Parohiei „Preasfânta Născătoare de Dumnezeu” din Madrid, Spania

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a ajuns în această după-amiază în Spania, unde efectuează timp de 5 zile o vizită canonică.

Întâistătătorul Bisericii noastre a fost așteptat cu multă căldură de sute de credincioși la Biserica parohiei „Preasfânta Născătoare de Dumnezeu” din Madrid, iar Preasfințitul părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei l-a întâmpinat cu mare bucurie și a spus: „Cercetarea Preafericirii Voastre este pentru noi semn dumnezeiesc al milei și marii milostiviri a Domnului revărsat asupra noastră cei ce am făgăduit să-I dăm Lui toată viața noastră. Suntem bucuroși că în purtarea de grijă a lui Dumnezeu față de noi putem trăi aceste zile de har și de binecuvântare, iar ca Episcop al binecredinciosului popor român din Sfânta Episcopie a Spaniei și Portugaliei vă dorim să fiți binevenit în mijlocul nostru Preafericite Părinte”.

La rândul său, Preafericitul Părinte patriarh Daniel i-a felicitat pe credincioșii prezenți pentru munca și sacrificiul pe care-l fac pentru poporul român, informează Radio TRINITAS.

De asemenea, Preafericirea Sa a subliniat importanța misiunii lor pentru construcția noii catedrale din Madrid și pentru Biserica Ortodoxă Română și a spus: „Această misiune sfântă nu s-ar putea îndeplini fără ajutorul, susținea și contribuția tuturor credincioșilor parohiei Preasfânta Născătoare de Dumnezeu din Madrid, chemați să fie părtași la îndeplinirea acestei misiuni. În felul acesta toți vor deveni ctitori, pururi pomeniți la sfintele slujbe și se vor împărtăși din lumina neînserată a Învierii. Pentru că numai prin jertfa Crucii ne învrednicim de viața în Hristos Cel Înviat. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom săvârși slujba punerii pietrei de temelie a viitoarei Biserici Catedrale și Reședințe Episcopale la care vă așteptăm pe toți să participați, deoarece este un eveniment istoric din viața parohiei”.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit părintelui Teofil Moldovan Crucea patriarhală pentru activitatea misionară și rodnică de treizeci de ani desfășurată în parohia „Preasfânta Fecioara Maria din Madrid. Au mai fost acordate și diplome de vrednicie pentru cei care contribuie la buna desfășurare a misiunii Bisericii Ortodoxe Române în parohia „Preasfânta Fecioara Maria din Madrid”.

Comentarii Facebook


Știri recente