Sute de credinciosi galateni s-au inchinat astazi la moastele Sfantului Dasie.

Sute de credinciosi galateni s-au inchinat astazi la moastele Sfantului Dasie – martir crestin din secolul IV. Evenimentul aducerii la Galati a moastelor Sfantului Mucenic Dasie s-a produs la initiativa Prea Sfintitului Casian Craciun – Episcopul Dunarii-de-Jos si prin bunavointa si binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Ilarion – Mitropolit de Durostorum (Bulgaria), care a adus racla cu sfintele moste.

Racla cu moastele Sfantului Dasie a fost asezata pe un baldachin in fata Catedralei Episcopale din Galati, fiind oferite spre inchinare pelerinilor pana pe data de 30 noiembrie 2004.

Mai multe amanunte despre ne-a oferit corespondentul Radio TRINITAS de la Galati Daniel Giosan: ‘Poate cel mai important eveniment care marcheaza anul acesta sarbatorile Municipiului Galati este prezenta moastelor Sfantului Mucenic Dasie, traitor crestin roman in secolul al IV-lea. Racla cu sfintele moaste a fost adusa de catre Inalt Prea Sfintitul Ilarion – Mitropolit de Durostorum care a multumit locuitorilor Municipiului Galati pentru primirea facuta.’

‘Sfintii din primele veacuri ne ajuta la constientizarea legaturilor dintre popoarele Europei de astazi.’, a subliniat Prea Sfintitul Casian – Episcopul Dunarii-de-Jos.

Prezent la manifestarile prilejuite de serbarea Sfantului Apostol Andrei cel Intai chemat de la Galati, Inalt Prea Sfintitul Macarie – Mitropolit de Cnosos si delegatul Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol a remarcat straduinta poporului roman de-a lungul veacurilor pentru a-si pastra neatinsa credinta ortodoxa.

Tot astazi, la Galati s-a deschis Targul mesterilor populari.

Asezamantul Ortodox ‘Sfantul Vasile cel Mare’ a organizat un Program Cultural-Filantropic in colaborare cu celelalte Centre de plasament din Municipiul Galati.

Comentarii Facebook


Știri recente