Sume importante de bani sunt alocate pentru conservarea si restaurarea unor importante edificii istorice si religioase.

Noua monumente istorice din judetul Hunedoara beneficiaza, in acest an, de fonduri in valoare de 14,5 miliarde lei pentru lucrari de conservare si restaurare.

De asemenea, pentru consolidarea Bisericii ‘Sfantul Nicolae’ din Densus, monument istoric din secolul al XIII-lea, au fost alocate fonduri de peste 4 miliarde de lei, incheierea lucrarilor de restaurare si conservare fiind programate pe 25 noiembrie a.c..

Pentru restaurarea Castelului Corvinestilor din Hunedoara sumele prevazute se ridica la 1,2 miliarde de lei.

Lucrari de conservare si restaurare au fost finalizate deja la Biserica ‘Sfantul Nicolae’ din Hunedoara si la Biserica ‘Pogorarea Sfantului Duh’ din satul Tisa,comuna Burjuc.

La sfarsitul lunii octombrie 2004 este prevazuta receptia finala pentru lucrarile executate la Biserica de lemn Danulesti Gurasada, monument istoric din secolul al XVIII-lea.

Cetatile dacice din Muntii Orastiei, inscrise pe lista UNESCO, au alocate pentru lucrarile de conservare si restaurare de la Sarmizegetusa Regia fonduri de peste 2 miliarde de lei.

Sume importante, de peste 2,5 miliarde de lei, sunt prevazute pentru consolidarea Forumului de la Sarmizegetusa Ulpia Traiana.

Comentarii Facebook


Știri recente