Sub semnul Sfinților Împărați Constantin și Elena

La Seminarul Teologic Ortodox din Arad s-a desfășurat joi, 16 mai 2013, Concursul și Simpozionul național de creație literară, plastică și artă fotografică Sub semnul Sfinților Împărați Constantin și Elena.

După slujba de Te-Deum oficiată de pr. Mircea Bupte, pr. Pompiliu Gavra, pr. Marian Neagoe și diac. prof. Tiberiu Ardelean, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului și a celorlalți invitați, pr. inspector Sirca Florin de la ISJ Arad, lect. univ.dr. Murg Adrian de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, lect. univ. dr. Florica Faur de la Facultatea de Științe ale Educației de la Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad, elevii participanți și-au prezentat lucrările și au fost premiați.

La cele 3 secțiuni ale concursului au participat 140 de elevi din întreaga țară, iar în cadrul simpozionului ne-au onorat cu participarea 30 de cadre didactice de diferite specializări, lucrările lor (eseuri, articole și referate) fiind cuprinse în două volume distincte, intitulate sugestiv Sub semnul Sfinților Împărați Constantin și Elena. Lucrările de artă plastică și artă fotografică au putut fi văzute în expoziția al cărui vernisaj a avut loc după prezentarea și lansarea volumelor.

„Întrucât în ședința de lucru din 24-25 octombrie 2012, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2013 ca An omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română, la împlinirea a 1700 de ani de la Edictul de toleranță religioasă de la Milan al împăratului Constantin cel Mare (313 – 2013), simpozionul și concursul se doresc a fi un eveniment complementar manifestărilor de amploare națională organizate în țară cu această unică ocazie”, a precizat prof. Beatrice Mandă.

Inițiatorii și organizatorii proiectului au fost: director prof. Mihaela Voștinar, prof. Adina Matei, prof. Beatrice Mandă, prof. Mihaela Neagoe, prof. Daniela Chiș de la Șc. Gimnazială „Caius Iacob” din Arad, pr. director prof. Pompiliu Gavra, pr. prof. Codin Șimonca Oprița, pr. prof. Dacian Emilian Nan, diac. prof. Tiberiu Ardelean de la Seminarul Teologic Ortodox Arad, prof. Georgiana-Petic Bătrîn de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta ” Arad, prof. dr. Diana Șimonca Oprița de la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad și prof. Camelia Nan de la Lic. Tehnologic „Francisc Neuman” Arad.

Comentarii Facebook


Știri recente