Arheologii din Roman, judetul Neamt, au facut o descoperire uimitoare: sub fundatia cladirii Episcopiei Romanului au fost gasite ruinele unei foste biserici, extrem de vechi, cel mai probabil din secolul al XIII-lea. Directorul Muzeului de Istorie, Profesor Doctor Vasile Ursachi a declarat ca lucrarile la noul santier arheologic vor incepe la sfarsitul acestei saptamani, iar arheologii se asteapta ca in ruine sa gaseasca o serie de informatii extrem de importante despre istoria acestor locuri. ‘Lucrarile sunt extrem de dificile, din cauza specificului locului si a faptului ca nu putem lucra cu excavatorul. Ne asteptam sa descoperim o serie de informatii importante despre aceste locuri, despre credinta acelor ani si despre civilizatia acelor vremuri.’, a declarat Vasile Ursachi. Arheologii romascani lucreaza in prezent si pe alte doua santiere, la cetatea dacica Zargedava de la Brad si la Sabaoani, unde se restaureaza cuptoare de var din secolul al XIV-lea.
De Sfinţii Trei Ierarhi, Patriarhul oferă Paraclisului Facultăţii de Teologie din Bucureşti un set de veşminte
Patriarhul României a dăruit Paraclisului universitar Sf. Ecaterina un set de veşminte liturgice necesar slujbelor în sobor. Cadoul a fost oferit în contextul hramului închinat ocrotitorilor învăţământului teologic, Sfinţii Trei Ierarhi, sărbătoriţi în 30 ianuarie.…
Creștinii din întreaga lume sunt chemați la reflecție și acțiune în pandemia de Covid-19: Document
Un document propus anul trecut de Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) și Consiliul Pontifical pentru Dialog Inter-Religios (PCID) încurajează comunitățile și organizațiile creștine să reflecteze la solidaritatea inter-religioasă și interconfesională într-o perioadă marcată de pandemia…
Dezbateri la Parlament despre ora de Religie: Patriarhia doreşte păstrarea unei ore pe săptămână în învățământul preuniversitar
Patriarhia Română doreşte păstrarea unei ore de religie pe săptămână în programa școlară și la liceele tehnologice și profesionale, așa cum se întâmplă la cele teoretice. Solicitarea a fost adresată miercuri, la Palatul Parlamentului, de…
Proiect educativ pentru liceeni: Tradiții și obiceiuri de o parte și de alta a Prutului
Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași a inițiat un nou proiect transfrontalier în parteneriat cu Gimnaziul „Ion Creangă” din Țarigrad, Republica Moldova. Acesta, intitulat „Tradiții și obiceiuri de o parte și de alta a…
Scriitorul Alex Ştefănescu, realizator Trinitas TV, a fost decorat de Preşedintele României
Scriitorul şi criticul literar Alex Ştefănescu a primit din partea Preşedintelui României, Klaus Iohannis, Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer. Distincţia i-a fost conferită „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită avută, de-a lungul întregii…