Sub epitrahilul lui Dumnezeu

Tema teologică propusă și hotărâtă de către Sfântul Sinod pentru anul mântuirii 2014 – Taina Sfintei Spovedanii și a Sfintei Împărtășanii în Biserica Ortodoxă Română – ne inspiră și ne mobilizează spiritul înspre zarea unei contemplații teologice, înțelegând prin epitrahilul lui Dumnezeu simbolul și icoana revărsării marii Lui iubiri și milostiviri spre noi și peste noi, păcătoșii.

Vedem plecați și îngenuncheați sub acest dumnezeiesc epitrahil nevăzut atât pe regele, psalmistul și prorocul David prin „epitrahilul” lui Natan, rostind apoi rugăciunea de pocăință a Psalmului 50; cât și pe niniviteni în post și în pocăință, în urma propovăduirii lui Iona. Sub epitrahilul lui Dumnezeu se revarsă rugăciunea de pocăință a regelui Manase, izvorăsc lacrimile femeii păcătoase, se smerește Zaheu vameșul, se convertește tâlharul de pe cruce și se pocăiește Sfântul Apostol Petru, după lepădarea de Hristos, primind cu toții iertare, sub epitrahilul și omoforul lui Hristos.

Mai multe informații în săptămânalul Lumina de Duminică.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…