Studenții ieșeni au vestit Nașterea Domnului

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași, în colaborare cu mai multe asociații studențești ieșene, a organizat miercuri seara, la Iași, Marșul ‘Bucuria colindelor’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Evenimentul a avut ca scop reunirea unui număr cât mai mare de tineri pentru a cânta împreună colinde. Studenții ieșeni au parcurs traseul: Universitatea ‘Al. I. Cuza’ din Iași – Piața Unirii – Bulevardul Ștefan cel Mare – Catedrala mitropolitană din Iași. În Piața Unirii și în fața Primăriei municipiului Iași colindătorii s-au oprit pentru a susține câte un scurt concert de colinde. În fața cetei de colindători, pe parcursul marșului, a fost purtată icoana Nașterii Domnului încadrată de câteva torțe. Studenții au purtat în mâini stele împodobite și steaguri naționale. ‘Prin această activitate dorim să ducem mai departe tradițiile, datinile și obiceiurile creștine ale poporului român. Oamenii care ne-au văzut pe stradă s-au bucurat și au considerat acțiunea noastră un lucru inedit’, a declarat Dorin Bostan, președintele ASCOR, filiala Iași.

Bucuria colindării Mitropolitului Moldovei și Bucovinei

Ajunși la Catedrala mitropolitană din Iași, colindătorii s-au închinat moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva, au intonat colinde și troparul Ocrotitoarei Moldovei. Apoi, au fost primiți în fața Reședinței mitropolitane din Iași de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care a fost colindat de studenții ieșeni. La final, IPS Părinte Mitropolit Teofan le-a dăruit colindătorilor daruri tradiționale. ‘Este o bucurie pentru noi faptul că Înalt Preasfințitul Părinte Teofan ne-a primit să-l colindăm, acest lucru fiind de fapt o încununare a efortului nostru. Colindătorii au primit câteva daruri, iar aceasta înseamnă că au fost primiți așa cum se cuvine de Părintele Mitropolit Teofan’, a adăugat Dorin Bostan.

Comentarii Facebook


Știri recente