Aula Palatului Patriarhal a rasunat in aceasta seara de colinde interpretate de corul de studenti de la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Patriarhul Justinian’ a Universitatii din Bucuresti, informeaza ‘Rompres’. Sala a fost neincapatoare pentru profesorii, studentii, familiile si ceilalti spectatori veniti sa asculte, in pragul Craciunului, aproape 30 de colinde. Decanul Facultatii de Teologie, pr. prof. dr. Nicolae D. Necula, a spus ca manifestarea este o incununare a datinilor stramosesti care celebreaza anual ‘salba de sarbatori crestine’. Pr. prof. dr. Nicolae D. Necula si-a exprimat convingerea ca nici o sarbatoare nu revarsa atata bucurie si mangaiere asupra sufletelor noastre ca aceea a Nasterii Domnului. El a spus ca farmecul acestei sarbatori este sporit de colinde care cinstesc invatatura de credinta si stau marturie despre venirea in lume a Fiului lui Dumnezeu. Colindele s-au nascut o data cu poporul, graiul si credinta noastra, a declarat pr. prof. dr. Nicolae D. Necula, spunand ca au fost inspirate din ceea ce s-a auzit si s-a predicat despre viata si activitatea Mantuitorului. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Teoctist, a tinut in incheiere un cuvant de binecuvantare si invatatura si a laudat ‘puritatea sufleteasca’ a tinerilor colindatori. PF Parinte Patriarh Teoctist i-a multumit lui Dumnezeu ca ‘ne-a ajutat sa ajungem pana aici’ si a spus ca anul 2005 a fost unul binecuvantat pentru religia ortodoxa romana-implinirea a 80 de ani de patriarhat si 120 de ani de cand Biserica Ortodoxa Romana a dobandit autocefalia. PF Patriarh Teoctist i-a elogiat pe eroii Revolutiei din decembrie 1989 care si-au dat viata pentru libertatea si demnitatea poporului roman. Lor ‘le datoram faptul ca suntem aici’, a spus PF Parinte Teoctist.
Sute de timișoreni au participat la Ziua Drapelului Național. Ceremonia religios-militară, în fața Catedralei Mitropolitane
Sute de timișoreni au participat duminică în fața Catedralei Mitropolitane la manifestările organizate de Ziua Drapelului Național. După Sfânta Liturghie oficiată de Mitropolitul Ioan al Banatului, a avut loc o ceremonie religioasă şi militară. IPS…
Arhiepiscopul Ioachim a sfințit centrul social-filantropic al Parohiei Sascut Sat
Arhiepiscopul Ioachim a sfințit sâmbătă noul așezământ social-filantropic al Parohiei Sascut Sat – Schineni din județul Bacău. Centrul va fi dedicat în principal activităților educative cu tinerii, precum lecții de pian și orgă, dar și…
Arhiepiscopul Sucevei: Vă recomand să vi-i alegeți pe sfinți de prieteni, pentru că ei nu vă vor trăda niciodată
„V-aș recomanda să vi-i alegeți pe sfinți de prieteni, pentru că ei nu vă vor trăda niciodată”, le-a spus duminică Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor credincioşilor de la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. În predica sa din…
Credința românilor, care a rodit sfinți, e cea mai de preț comoară, pe care nimeni nu ne-o poate lua: PS Varlaam
Pentru români, creștinismul nu este doar o etichetă, ci un mod de viață, a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul duminică, la hramul Mănăstirii „Duminica Sfinților Români” din Capitală: „Această bogăție infinită și neprețuită, pe care…
6 ani de la Sfântul și Marele Sinod: A mărturisi dreapta credință cu smerenie și iubire creștină
Duminică se împlinesc șase ani de la încheierea Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, care a reunit în Insula Creta ierarhii a zece din cele 14 Biserici Ortodoxe Autocefale. Atât înainte, cât și după…