Studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi au impartit, astazi, daruri copiilor din Spitalul ‘Sf. Maria’

De asemenea, studentii au sutinut si un program de colinde traditionale. Detalii despre aceasta actiune ne-a oferit parintele prof. univ. dr. Viorel Sava, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’, din Iasi: ‘La Spitalul Sf. Maria s-a desfasurat o activitate initiata de studentii Facultatii de Teologie, mai ales cei de la Asistenta Sociala si Litere, coordonata de trei dintre asistentii nostri, o activitate care si-a propus ca sa aduca bucurii in prag de sarbatori, in randul copiilor care sunt spitalizati acolo. Activitatea a fost declansata cu ceva timp in urma si s-au adunat jucarii, s-au cumparat jucarii, s-au procurat dulciuri si alte daruri specifice acestei parioade. Studentii au contribuit din fondurile proprii, dar au fost ajutati si de oragnizatia World Vision, careia ii multumim pe aceasta cale si, dupa ce s-au cantat colinde pentru copiii de la spitalul Sf. Maria, s-au impartit daruri. Aceasta actiune a fost o reusita, in sensul ca acei copii care au primit daruri chiar s-au bucurat, asa incat activitatea studentilor si-a atins scopul’.

Parintele prof. univ. dr. Viorel Sava ne-a spus si de ce este importanta organizarea a unor astfel de actiuni filantropice si culturale de catre studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’, din Iasi: ‘Aceasta activitate are si o alta componenta foarte importanta pe care as dori sa o mentionez aici, si anume ea vrea sa scoata in evidenta faptul ca teologia care se studiaza in facultatile noastre, este o teologie ancorata in realitatile societatii in care traim. Nu este o teologie pur academica si teoretica, ci este o teologie care vizeaza aplicabilitatea practica, si din acest punct de vedere activitatea si-a atins scopul. Asemenea activitati s-au desfasurat si in alti ani, si in anul acesta, insa la dimensiuni mai restranse, grupuri restranse de studenti au luat initiative particulare de a colinda in casele de batrani, in casele de copii si de a imparti, dupa posibilitatile lor, daruri pentru a face bucurii’.

Comentarii Facebook


Știri recente