Strategia privind dezvoltarea serviciilor sociale în Arhiepiscopia Craiovei

Sectorul Social-filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Craiovei a lansat joi, 9 februarie 2012, Strategia privind dezvoltarea serviciilor sociale pentru perioada 2012-2014. Evenimentul a avut loc în cadrul Conferinței cu tema; „Activitatea social-filantropică a Arhiepiscopiei Craiovei – Direcții strategice”, care s-a desfășurat în sala de festivități a Hotelului „Jiul” din Craiova, după cum este precizat într-un comunicat emis de Sectorul Social-filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Craiovei.

Conferința a reunit circa 60 de specialiști implicați în activități filantropice sau servicii sociale, preoți și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul social din județele Dolj și Gorj. Din cele prezentate a rezultat că strategia Arhiepiscopiei Craiovei în domeniul social cuprinde în esență 4 direcții, având ca termen de implementare anul 2014:

1. Constituirea, în cadrul Eparhiei Craiovei, a 10 entități cu atribuții în domeniul social – filantropic, acreditate conform legii.

2. Realizarea unor proceduri de comunicare folosite de toate aceste entități (Centrul eparhial, parohii, ONG-uri, etc.)

3. 5% din parohiile care desfășoară activități filantropice își vor structura activitatea din domeniul social sub formă de proiecte sociale.

4. Personalul implicat în activități social – filantropice vor beneficia de sprijin (training, schimburi de experiență etc) în vederea identificării și accesării de resurse la nivelul comunităților locale.

Strategia privind dezvoltarea serviiciilor sociale derulată de Arhiepiscopia Craiovei în județele Dolj și Gorj este parte a proiectului „Rețea teritorială de furnizori creștini de servicii sociale”, implementat de „Organizația Internațională pentru Caritate Creștin Ortodoxă” (IOCC România), în parteneriat cu Federația Filantropia și Patriarhia Română. Proiectul este co-finanțat de Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comentarii Facebook


Știri recente