Strângere de fonduri pentru bolnavii din Centrul Sfântul Nectarie din București

Centrul de îngrijiri paliative ‘Sfântul Nectarie’ din București derulează începând cu 15 august o campanie de informare și strângere de fonduri pentru bolnavii aflați în grija centrului, numită ‘Alină durerea’, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Sumele donate prin sistemul teledon vor fi folosite la extinderea activității și a numărului de locuri în cadrul Centrului de îngrijiri paliative ‘Sfântul Nectarie’. Campania se desfășoară până pe data de 15 mai 2012. ‘Centrul furnizează servicii medico-sociale specializate persoanelor adulte aflate în fază terminală a unor boli incurabile, constând în creșterea calității vieții acestora printr-un complex de îngrijiri medicale și spirituale constând în tratamentul durerii fizice și al suferinței psihologice cauzate de boală’, a spus Adriana Căruntu, formator în îngrijiri paliative, membru în Consiliul Director al ‘Asociației Naționale de Îngrijiri Paliative din România’.

Centrul de îngrijiri paliative ‘Sfântul Nectarie’ este primul așezământ de acest tip înființat de către Biserica Ortodoxă Română în București și funcționează din iunie 2006, conform convenției de colaborare dintre Arhiepiscopia Bucureștilor, Primăria Sectorului 2, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, și ‘The Muriel Bol Mission To Romania’. Personalul Centrului de îngrijiri paliative ‘Sfântul Nectarie’ este instruit în îngrijiri paliative de ‘The Muriel Bol Mission To Romania’ din Marea Britanie.

Comentarii Facebook


Știri recente