Steinhardt omagiat la Mănăstirea Rohia

Pe 29 iulie se împlinesc 100 de ani de la nașterea Monahului Nicolae Delarohia.

Fundația „Nicolae Steinhardt” și Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia organizează cu această ocazie o serie de evenimente, informează TRINITAS TV.

Luni, 30 iulie, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare va fi lansat „Jurnalul fericirii” – Manuscrisul de la Rohia, o variantă inedită a capodoperei lui Steinhardt.

„Săptămâna viitoare, cu ocazia centenarului Steinhardt, va vedea lumina tiparului o variantă inedită a ‘Jurnalului Fericirii’. E vorba de o a treia variantă a operei rezultată din dorința lui Nicolae Steinhardt de a unifica primele două variante. În aceste variante există și texte absolut inedite față de varianta pe care o cunoaștem, apoi cea mai mare a diferențelor constă în altă asamblare a textelor într-o serie de permutări, de combinări, de dislocări, de reasamblări a fragmentelor existente”, a precizat Lect. Univ. Dr. George Ardeleanu de la Facultatea de Litere a Universității București.

Vor participa membrii Fundației „Steinhardt”, oameni de cultură din țară și străinătate, preoți, monahi și toți cei ce iubesc cultura și frumosul.

Comentarii Facebook


Știri recente