Steagul Moldovei pe acoperisul Europei, gratie salvamontistilor dorneni

‘Formatia Salvamont din Vatra Dornei, infiintata in anul 1985, va incerca in a doua jumatate a lunii iulie sa cucereasca varful Elbrus (5.642metri) din Caucaz, supranumit acoperisul Europei.’, a declarat conducatorul expeditiei Petru Bogdan Ariciuc. Echipa este formata din 12 membrii atestati de Scoala Nationala Salvamont, la care se vor alatura si doi membri aspiranti din Vatra Dornei. Toti membrii sunt practicanti de schi alpin, dintre care trei schiori de performanta, cinci ghizi montani si cinci practicanti de schi extrem.

Initiata in an aniversar, cand se implinesc 500 de ani de le trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant , expeditia are ca scop de suflet arborarea steagului Moldovei lui Stefan pe cel mai inalt varf din Europa, a carei crestinatate domnitorul a aparat-o pana la sfarsitul vietii.

‘Pentru intregirea simtamintelor si pentru a cere ajutorul lui Dumnezeu, stindardul va fi sfintit cu ocazia comemorarii din data de 2 iulie 2004, la Manastirea Putna.’, a spus Petru Bogdan Ariciuc, ne informeaza ROMPRES.

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…