Stavropoleos, de patru ani sub ocrotirea Sfântului Iustin Martirul și Filosoful

Mănăstirea Stavropoleos din București și-a serbat, ieri, 1 iunie 2012, hramul, prilej cu care s-a oficiat Sfânta Liturghie, la care a participat și domnul Bogdan Tătaru-Cazaban, ambasadorul României la Vatican. Domnia sa a vorbit despre modelul pe care Sfântul Iustin Martirul și Filosoful îl propune celor de astăzi: ‘Noi, aici la biserica Mănăstirii Stavropoleos, avem marea bucurie de a-l fi primit ca ocrotitor prin decizia Preafericirii Sale, Părintele Patriarh Daniel, pe acest sfânt care a fost primul filosof creștin. Prin urmare, modelul pe care el ni-l propune astăzi este tocmai acela al armoniei dintre credință și cultură, este modelul bunei așezări în cultura contemporană din perspectiva credinței în Hristos și totodată un model al căutării lui Dumnezeu, al trecerii de la cuvintele înțelepciunii acestei lumi la Cuvântul întrupat, întrucât prin viața lui, Sfântul Iustin Martirul și Filosoful a fost cel care a devenit, din căutător al lui Dumnezeu și al înțelepciunii, un mărturisitor al Cuvântului întrupat’, informează Ziarul Lumina.

Preoții slujitori la Sfânta Liturghie de hram au fost protos. Iustin Marchiș, duhovnicul mănăstirii, și pr. Marian Fârtat, co-slujitor la această biserică.

Luni, 4 iunie, la sărbătoarea Sfintei Treimi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va resfinți biserica mănăstirii, acesta fiind cel mai important eveniment din istoria recentă a așezământului monahal din centrul vechi al Capitalei.

‘Slujba va începe la ora 9:00, va continua cu Sfânta Liturghie, după care toți cei care vor fi împreună cu noi, deopotrivă bărbați și femei, vor putea intra și se vor putea închina în Sfântul Altar’, a spus maica stareță, stavrofora Mihaela.

Comentarii Facebook


Știri recente