Stagii de pregătire în Eparhia Buzăului și Vrancei

La Liceul Teologic Monahal „Sfântul Epifanie al Ciprului” de la Mănăstirea buzoiană Rătești, au debutat cursurile preoțești pentru slujitorii Sfintelor altare din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. La eveniment a fost prezent și chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, informează TRINITAS TV.

„Vă mulțumesc tuturor că ați răspuns cu dragoste la chemarea noastră care este spre folosul preacucerniciilor voastre și spre folosul eparhiei noastre și al Bisericii Ortodoxe Române. Noi mereu trebuie să înnoim preocuparea noastră pentru studiul teologiei și mai ales mereu trebuie să ne corectăm din punct de vedere liturgic, dar mai mult decât atât este nevoie de înnoirea sufletească a fiecăruia dintre noi”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Stagiul de pregătire reunește, săptămânal, câte 20 de preoți din eparhie, rânduiți pe protoierii. În fiecare zi aceștia vor susține prelegeri și vor participa la diverse dezbateri.

În cursul după amiezii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a participat și la deschiderea stagiului de pregătire a cântăreților bisericești, organizat la Mănăstirea Ciolanu, din județul Buzău.

La cursuri vor participa, pe toată perioada verii, 100 de cântăreți bisericești din parohii buzoiene și vrâncene.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…