Stagii de pregătire în Eparhia Buzăului și Vrancei

La Liceul Teologic Monahal „Sfântul Epifanie al Ciprului” de la Mănăstirea buzoiană Rătești, continuă în această perioadă cursurile preoțești pentru slujitorii sfintelor altare din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Săptămâna aceasta, la cursuri participă preoții din protopopiatele Buzău I și Odobești. La deschiderea seriei a participat și chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie.

„V-am invitat pentru a uniformiza rânduielile bisericești și cântarea, pentru a vă împărtăși unii altora experiența, pentru a vă îmbogăți cunoștințele și experiența pe care o faceți aici vă este folositoare preacucerniciilor voastre”, a spus Înaltpreasfinția Sa, după cum informează TRINITAS TV.

Stagiul de pregătire reunește, săptămânal, câte 20 de preoți din eparhie, rânduiți pe protoierii. În fiecare zi aceștia susțin prelegeri și participă la diverse dezbateri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…