Sprijin pentru sinistrați din partea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

Pentru a sprijinii persoanele care au avut de suferit din cauza ninsorilor abundente din ultima perioadă, dar și pentru a împlinii cuvintele Scripturii: „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” (Matei 5, 22), Episcopia Sloboziei și Călărașilor a inițiat o colectă în cele șase Protopopiate ale Eparhiei.

În prezent, în Episcopia Sloboziei și Călărașilor, pe raza celor două județe, sunt 49 de localități izolate. Cele mai afectate parohii sunt în Protopopiatele: Slobozia, Urziceni și Lehliu; astfel că celelalte Protopopiate vor direcționa ajutoarele de hrană neperisabilă către parohiile greu încercate din protopopiatele amintite.

Protopopiatul Slobozia a distribuit în data de 12 și 13 februarie 2012 familiilor sinistrate cu sprijinul preoților parohi din localitățile Crunți și Mircea cel Bătrân alimente neperisabile, pâine, cozonaci, dulciuri, apă minerală, cereale, cartofi, îmbrăcăminte și alte bunuri de strictă necesitate.

Oamenii din Parohia Crunți au primit și astăzi alimente și îmbrăcăminte. Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Cătălin Stanciu, secretar al Protopopiatului Slobozia: ‘Am format o echipă din voluntari ai protopopiatului sub coordonarea părintelui protopop și am mers în această localitate, aceasta fiind singura în care se poate ajunge. De aceea, am centralizat toate ajutoarele aici și am dus alimente de bază și îmbrăcăminte. De asemenea, au primit curent electric prin grija autorităților județene care au fost contactate de noi și din localitatea Crunți se distribuie ajutoarele în mod personal. Preoții vin și iau și distribuie către celelalte parohii’.

La nivelul Protopopiatului Călărași, după cum se menționează într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, s-a inițiat o colectă în toate bisericile din municipiu, organizată și cu sprijinul Primăriei Călărași, constând în alimente greu perisabile (apă, orez, zahăr, ulei de floarea soarelui, etc.). Toate aceste alimente vor fi trimise cu ajutorul autorităților locale în localitățile izolate din zona Lehliu.

În urma situației create de vremea nefavorabilă Protopopiatul Oltenița a trimis o sumă considerabilă de bani în conturile Protopopiatului Lehliu pentru a procura alimente, deoarece drumurile nu permit trimiterea alimentelor în parohiile din zona Lehliu.

Colecta a debutat în ziua de duminică 12 februarie 2012 și va dura pe toată perioada vremii nefavorabile.

Protopopiatul Urziceni se află și el printre centrele administrative încercate de ninsorile abundente și viscol nemilos. Cu ajutorul Jandarmeriei Ialomițene și cu sprijinul Consiliului Local Urziceni vor fi distribuite alimentele colectate în zonele cu probleme.

Protopopiatul Lehliu, care este cel mai greu încercat de ninsorile și viscolul năprasnic găzduiește în Centrul Social al Protopopiatului, dar și în casele preoților din Lehliu drumeții care tranzitează localitatea și sunt nevoiți să stea zile bune printre nămeți. Toată lumea care calcă pragul acestui centru Social primește mâncare și ceaiuri calde.

Episcopia Sloboziei și Călărașilor mulțumește tuturor celor care au răspuns deja sau urmează să dea curs apelului la solidaritate creștină cu familiile din localitățile izolate de ninsori.

În această perioadă cu vreme deosebit de rece în majoritatea regiunilor țării, Episcopia Sloboziei și Călărașilor îndeamnă clerul și credincioșii din parohii și cu sprijinul autoritățile locale să ajute persoanele fără adăpost, bătrâni și familiile sărace cu mulți copii, aflate în dificultate din cauza zăpezii și a gerului.

Comentarii Facebook


Știri recente