Sprijin pentru reintegrarea socială a deținuților

Asociația „Vasiliada” a Arhiepiscopiei Craiovei, în parteneriat cu Penitenciarul Pelendava și Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Dolj a implementat în perioada aprilie 2009 – mai 2008, Proiectul „TRANS-FORMARE Socio-profesională pentru deținuți”, proiect finantat prin Programul PHARE 2006 – Coeziune Economică și Socială – Dezvoltarea Resurselor Umane – Măsuri de Incluziune Socială.

În cadrul acestui proiect, 13 persoane private de libertate din Penitenciarul Pelendava au fost calificate în meseria de tamplar universal, iar alți 100 de deținuți au beneficiat de servicii de consiliere și mediere socio- profesională.

De asemenea, au fost efectuate 16 vizite de mediere în orasele Craiova, Filiași, Bailești și Segarcea cu scopul de a informa agenții economici privind potențialul persoanelor care s-au eliberat din sistemul de detenție și care se află în căutarea unui loc de muncă.

Proiectul s-a încheiat cu dezbaterea publică „Dialog despre Incluziunea Socială – Rolul angajatorului”, care a avut ca temă incluziunea socială a persoanelor care au executat o pedeapsă privativă de libertate și a altor categorii de persoane vulnerabile din punct de vedere social.

Prin implementarea acestui proiect, Asociatia „Vasiliada” a urmărit promovarea incluziunii sociale prin măsuri care să susțină și să vină în sprijinul politicilor de ocupare existente la nivel local și regional pentru persoanele liberate din sistemul de detenție.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente