Sprijin pentru pelerini din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor

De sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, Arhiepiscopia Bucureștilor a venit în sprijinul pelerinilor cu o serie de pachete cu alimente.

După cum informează „Ziarul Lumina”, în acest sens, Protoieria I Capitală a pregătit 6.200 de pachete alimentare, Protoieria II 7.820 de pachete, iar Protoieria III 10.200 de pachete. Și protopopiatele din afara Capitalei au contribuit: Protoieria Ilfov Sud cu 3.350 de pachete, Protoieria Ilfov Nord 3.905 pachete, Protoieria Ploiești 3.000 pachete, iar Protoieria Câmpina 500 pachete alimentare. Pe lângă acestea, 3.000 kg de mere au fost aduse de Protoieria Vălenii de Munte, alte 500 kg de către Protoieria Urlați, iar alte 300 kg de Protoieria Câmpina.

Câteva parohii au contribuit mai mult, aducând un aport personal substanțial. Parohia ‘Sfinții Români’ din Protoieria I a pregătit 10.000 de sarmale și 4.000 de porții de pește, Parohia Vintilă Vodă – Popești Leordeni, din Protopopiatul Ilfov Sud, a adus 1.300 de sarmale, iar Parohia Mănăstirea Văleni, din Protoieria Vălenii de Munte, alte 1.500 de sarmale.

Mai mult decât atât, Cantina socială ‘Casa Barnabas’ a Arhiepiscopiei Bucureștilor a contribuit cu 5.000 de sarmale și 1.600 felii de cozonac. De asemenea, Parohia ‘Sfinții Români’, Protoieria I Capitală, a contribuit zilnic și cu voluntari, iar Protoieria II Capitală a ajutat la transportul alimentelor în data de 28 octombrie.

În toată această perioadă, Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, cu sprijinul tinerilor din partea ASCOR București și al voluntarilor Fundației ‘Bucuria Ajutorului’, a distribuit pelerinilor pe timp de noapte circa 8.000 de litri de ceai, care a fost pregătit la Cantina Mensa a Centrului cultural social ‘Iustin Patriarhul’.

În fiecare zi, în procesul de distribuire a hranei și a ceaiului au fost implicate 40 de persoane, angajați ai Sectorului social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, ai protoieriilor din Capitală și voluntari.

Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor adresează mulțumiri celor care au sprijinit Arhiepiscopia Bucureștilor cu ocazia sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie Cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului, pentru a fi alături de pelerinii veniți în număr mare să se închine pe Dealul Mitropoliei și le transmitem aleasa noastră prețuire.

Comentarii Facebook


Știri recente