Sprijin pentru familiile izolate

Programele filantropice de sprijinire a familiilor greu încercate de căderile masive de zăpadă din ultima perioadă au continuat și în această săptămână în Arhiepiscopia Dunării de Jos. Continuând activitățile filantropice din 14 și 16 februarie a.c., când mai multe transporturi de alimente au fost trimise către parohiile izolate din Protopopiatul Făurei, județul Brăila, în data de 22 februarie a fost organizată cea de a treia etapă din programul filantropic inițiat de Centrul eparhial pentru familiile sinistrate, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Prin implicarea efectivă a bunilor credincioși de la Dunărea de Jos, protoieriile Galați, Tecuci, Covurlui și Nicorești au continuat colectele din bisericile parohiale și în această săptămână. Așa a fost posibilă organizarea a încă două transporturi cu 1.775 de pachete (peste 7,5 tone) cu alimente neperisabile și obiecte igienico-sanitare de primă necesitate, pentru parohiile din protopopiatele Râmnicu Sărat, județul Buzău, și Focșani II, județul Vrancea, din cadrul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Valoarea ajutoarelor acordate de către Arhiepiscopia Dunării de Jos în cadrul acestei campanii de întrajutorare este de 28.000 lei.

Mijloacele de transport au fost asigurate de cele patru protoierii gălățene, preoții protoierei aflându-se în mijlocul voluntarilor care au efectuat deplasarea către parohiile Grebănu, Amara, Vâlcele, Dăscălești, Boldu (Protopopiatul Râmnicu Sărat) și Tătăranu, Spătărelu, Bogza, Căiata, Perchești, Cătăuți (Protopopiatul Focșani II).

Pachetele cu alimente au fost distribuite protoiereilor din cele două protopopiate ale Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei sau au fost preluate de preoții parohi și organismele parohiale din localitățile vizitate.

Comentarii Facebook


Știri recente