Sprijin pentru activitatea pastoral-misionară a Parohiei Crucea din Protopopiatul Pașcani

În Parohia Crucea din Protopopiatul Pașcani există o comunitate de 2.000 de credincioși, majoritatea de etnie romă. Duminică, 19 septembrie, enoriașii au fost vizitați de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, informează „Ziarul Lumina”.

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a sfințit Biserica „Înălțarea Domnului” din Parohia Buznea, Protopopiatul Pașcani. În după-amiaza zilei de duminică, Părintele Mitropolit Teofan a efectuat trei vizite pastorale în Parohiile Lungani, Goești și Crucea.

La Parohia Crucea, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a fost impresionat de faptul că 80% dintre cei 2.000 de membri ai comunității sunt de etnie romă. Mulți copii din sat, alături de credincioșii de aici și de părintele paroh Bogdan Movilă, l-au întâmpinat pe Arhipăstorul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. „Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a hotărât ca prin Centrul Eparhial Iași să sprijine activitatea pastorală și misionară a parohiei Crucea. Deși comunitatea de aici se confruntă cu dificultăți materiale deosebite, totuși, cu sprijinul credincioșilor, în proporție de 100% ortodocși, iubitori de Biserică, părintele paroh a reușit să îndeplinească o activitate impresionantă. În parohie au fost realizate mai multe lucrări de înfrumusețare și reconsolidare a bisericii. Credincioșii din parohia Crucea își duc crucea vieții lor cu multă încredere în Mântuitorul Iisus Hristos. Părintele paroh, cu mult entuziasm, cu multă jertfelnicie și răbdare reușește să-i aducă pe enoriași la biserică”, a relatat părintele Pavel Postolachi, protopop al Protopopiatului Pașcani.

Parohia Crucea se remarcă și prin numărul mare de copii, părintele paroh amintind faptul că una dintre familii are 16 copii, iar o alta are nouă fii, mama fiind prezentă în sfântul lăcaș împreună cu toți aceștia în ziua vizitei Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan.

În această parohie funcționează un centru de zi pentru copiii din familiile defavorizate. ‘În Biserica „Sfinții Voievozi” se desfășoară programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, care s-a bucurat de un real succes pentru că, acolo unde sunt mulți copii, lucrarea misionară capătă o eficiență deosebită’, a mai adăugat părintele protopop Pavel Postolachi.

Comentarii Facebook


Știri recente