Sprijin oferit prin protoierii bătrânilor și copiilor de la Hârja

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim, părinții protopopi și preoții din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, pot sprijini activitatea filantropică a Centrului rezidențial pentru persoane vârstnice de la Hârja prin colecte în produse alimentare sau nealimentare, cereale și alte bunuri care sunt de folos acestei instituții.

Aceasta decizie, luată la nivel eparhial, a fost determinată de faptul că resursele financiare ale parohiei și Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” Hârja nu pot susține în totalitate cheltuielile pentru serviciile de îngrijire socio-medicale și de hrană deoarece, foarte mulți dintre bătrâni (96 în cămin și 20 la domiciliu) și copii (20), beneficiari ai serviciilor noastre, sunt cazuri sociale, persoane aflate în dificultate.

De la începutul anului curent, protoiereii protopopiatelor din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului s-au implicat în aceasta activitate. Din partea Protoieriei Sascut și al Protoieriei Onești, în mod constant, lunar, prin cercurile pastorale, preoții au venit la Hârja cu diferite alimente, participând la Taina Sf. Maslu oficiată la Paraclisul Căminului de bătrâni.

În mai multe rânduri, reprezentanți ai Protoieriei Roman au venit în sprijinul Centrului de bătrâni de la Hârja. După ce s-au organizat colecte locale, au fost trimise la Căminul de bătrâni ajutoare ce constau în: cereale (grâu, porumb – necesar fermei de animale care deservește Centrul), alimente (orez, ulei, zahăr, făină) și alte bunuri ce sunt de folos pentru prepararea hranei oferite zilnic bătrânilor instituționalizați și a copiilor beneficiari ai activității desfășurate la Centrele de zi, potrivit epr.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente