Sprijin financiar pentru Parohia Mălainița din Timoc

Biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril și Sfânta Parascheva”, din satul Mălainița de pe Valea Timocului, va avea în curând și un așezământ. Construirea acestuia va fi posibilă printr-un sprijin financiar venit din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, informează TRINITAS TV.

„Este un proiect pe care l-am început anul trecut printr-o cerere care a fost aprobată de către departament pentru demararea construcțiilor unei clădiri lângă biserica din Mălainița. Aceasta va fi un centru duhovnicesc și spiritual al românilor din Timoc”, a spus părintele Boian Alexandrovici, Parohul Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril și Sfânta Parascheva”, Mălainița – Timoc.

În cadrul așezământului se vor putea organiza diverse activități sociale și catehetice. În Serbia trăiesc peste 300.000 de români. Biserica din satul Mălainița a fost ridicată în anul 2004.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…