Spovedania și Împărtășania în timpul Postului

Perioada postului este o perioada de curățire sufletească, de sinceră pocăință. De aceea, Biserica îndeamnă credincioșii la spovedanie, mai cu seamă în perioada posturilor, pentru ca jertfa lor să fie deplină.

„Importanța Spovedaniei este deosebit de mare. Practic, Spovedania este cea care ne pune pe noi în fața noastră, ne face pe noi înșine să ne cunoaștem, să ne descoperim împreună cu ajutorul duhovnicului toate acele părți ascunse din interiorul nostru care sunt negative. Prin Spovedanie omul vine și își așterne sufletul la picioarele duhovnicului în fața lui Dumnezeu și el mărturisește în fața duhovnicului ca și în fața lui Dumnezeu. Nu preotul în sine, omul în sine este cel care îi iartă lui păcatele, ci Dumnezeu ne iartă păcatele”, a spus părintele diacon profesor Răzvan Ștefan de la Seminarul Teologic Ortodox din București, după cum ne informează TRINITAS TV.

Cei care primesc dezlegare de la duhovnic, se pot împărtăși cu Sfântul Trup și Sânge al Mântuitorului Iisus Hristos.

„Prin primirea Sfintei Împărtășanii noi primim în noi pe Însuși Hristos prin Sfântul Trup și Sfântul Sânge al Său. Sfânta Împărtășanie numită și Sfânta Euharistie, cuvântul euharistie înseamnă de fapt mulțumire, este o mulțumire a noastră adusă lui Dumnezeu pentru darurile bogate pe care le-a revărsat asupra noastră. Dumnezeu este Cel Care ni se dăruiește nouă din darurile pe care noi I le aducem. Este rodul unei conlucrări între Dumnezeu și om. Este merinda noastră duhovnicească în lupta cu patimile, în lupta noastră duhovnicească mai ales în perioadele de post când omul este ațintit cu precădere asupra propriilor sale neputințe sufletești”, a mai precizat părintele diacon profesor Răzvan Ștefan.

Credincioșii trebuie să fie conștienți că pentru a primi cele două Sfinte Taine, atât pentru Spovedanie, cât mai ales pentru Împărtășanie, este nevoie de o pregătire specială.

Comentarii Facebook


Știri recente