Spovedania, pregătirea sufletului pentru Sfintele Paști

Mai sunt câteva zile până când creștinii vor prăznui cea mai mare sărbătoare: Sfintele Paști. În Postul Mare cu toții ne pregătim să primim vestea cea bună a Învierii Domnului: mergem la Biserică la slujbele speciale, iar gospodinele fac curățenie și rânduiesc cele necesare pentru masa tradițională de Paști. Deși timpul este scurt și foarte încărcat pentru fiecare dintre noi, Biserica îndeamnă pe toții credincioșii care nu au reușit până acum să meargă la duhovnic, să se spovedească, pentru a întâmpina și sufletește cum se cuvine Luminatul Praznic al Învierii.

Cu privire la Spovedanie a oferit mai multe informații Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului care a spus: „Este foarte ușor iubiți credincioși să ne spovedim. Pentru că nu ne cere nici post, ci trebuie numai să vrem să ne mărturisim păcatele noastre nu înaintea preotului, ci înaintea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Preotul nu este decât un martor. Iar ceea ce leagă preotul pe pământ este legat și în ceruri și ceea ce dezleagă preotul pe pământ este dezlegat și în ceruri”, informează TRINITAS TV.

Creștinul poate merge să se spovedească ori de câte ori simte nevoia, dar cu precădere în cele patru mari posturi de peste an rânduite de Sfânta Biserică.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…