Aflandu-ne in perioada Postului Mare, cand fiecare crestin trebuie a se spovedi si impartasi, postind si marturisindu-ne pacatele pentru a intampina Pastile in curatie sufleteasca. Credinciosii nu se pot mantui, nu pot intra in Rai, daca nu se spovedesc si nu se impartasesc dupa cum a poruncit Iisus Hristos, zicand: ‘Daca nu veti manca Trupul Fiului Omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata in voi’ (Ioan 6, 53). Cand ne caim inseamna ca vrem sa ne indreptam, adica ne pare rau pentru pacatele facute si, de aceea, le marturisim si vrem sa ne scapam de ele. Roadele Pocaintei sunt mari: iertarea, mangaierea, salvarea din pacat si din moarte, recucerirea Paradisului, informeaza cotidianul ‘Cronica Romana’. Asa cum este adevarat ca nu este om fara de pacat, tot asa de adevarat este ca nu este om care sa se mantuiasca daca nu se pocaieste, daca nu-si marturiseste pacatele si nu se indreapta. Pentru a ne marturisi pacatele cum se cuvine, cu credinta, cu nadejde, cu durere si dorinta de indreptare, trebuie sa meditam la pedepsele cumplite pe care le aduce pacatul cu sine. Sa ne gandim ca Dumnezeu nu a crutat pe ingerii neascultatori si au ajuns diavoli, care se chinuiesc in veci. Sa ne amintim ce grele suferinte au venit asupra oamenilor prin pacatul lui Adam si Eva. Apoi pierirea oamenilor prin potop. Nimicirea Sodomei si Gomorei cu foc din cer, razboaiele, epidemiile, revolutiile si alte mari dezastre sunt urmarea pacatelor. Si ce este mai important – chinurile vesnice in iad, chinuri mult mai grozave decat orice suferinta pe pamant.
Mitropolitul Laurențiu despre propria noastră schimbare la față: Fața este frumoasă dacă este plină de iubire
Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii Sita Buzăului din județul Covasna. Cu acest prilej, ierarhul a explicat în ce ar consta propria noastră „schimbare la față”: „Fața este frumoasă…
Hram la Ceahlău: Pelerini din toată țara și de pe alte continente au urcat din nou pe Taborul României
Pelerini din țară, de peste Prut și de pe alte continente au urcat și în acest an pe Muntele Ceahlău, pentru a participa la hramul Mănăstirii Ceahlău. Arhiepiscopul Dunării de Jos, prezent la eveniment, a…
Patriarhul Daniel a felicitat Mănăstirea Pasărea pentru activitățile desfășurate
Părintele Patriarh Daniel a vizitat duminică Mănăstirea Pasărea din județul Ilfov, unde a participat la Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură. După slujbă, Preafericirea Sa a felicitat obștea pentru activitățile desfășurate și a…
Hristos ne învață să-L căutăm întâi pe El și apoi darurile Sale, care se înmulțesc prin binecuvântare: Patriarhul
„Mântuitorul Iisus Hristos dorește să ne învețe să-L căutăm pe El mai întâi și apoi darurile Sale, căci legătura noastră cu El este temelia vieții veșnice”, a spus duminică Părintele Patriarh Daniel. Din Evanghelia Înmulțirii…
Școala de vară pentru liceeni „Viitorul este pro-viață”: Privind spre Dumnezeu și semeni
Școala de vară pentru liceeni „Viitorul este pro-viață” s-a încheiat vineri la Mănăstirea Caraiman. Tinerii au învățat să privească pe verticală, spre Dumnezeu, dar și pe orizontală, către semeni, pentru a le veni în ajutor…