Spovedania este Taina îndreptării noastre

Postul Mare, Postul Păresimilor sau Postul Paștilor, este asemănat adesea cu o călătorie duhovnicească către Praznicul Învierii Domnului. Este un timp liturgic, de nevoință sufletească și trupească, în care se îmbină rugăciunea cu postul. Totodată, este și un prilej pentru o evaluare sufletească sinceră care se materializează în Taina Sfintei Spovedanii sau a Mărturisirii.

Mai multe detalii cu privire la această Sfântă Taină a oferit pentru TRINITAS TV, Pr. Dr. Vasile Gavrilă, Paroh la Biserica „Sfântul Nicolae” – Paraclis Universitar din București: „Taina Spovedaniei, Taina Mărturisirii sau Taina Pocăinței, pentru că noi o cunoaștem sub toate aceste denumiri, este Taina renașterii noastre spirituale. Este o taină în care sufletul se primenește, se spală, se curăță și se înnoiește. De aceea, în perioada aceasta ocupă un loc fundamental, deoarece nu putem ajunge la Înviere fără să trecem noi înșine prin această primenire, prin această prefacere, prin această renaștere. Nu putem ajunge la Înviere fără să trecem printr-o răstignire. Cu alte cuvinte, Taina Spovedaniei presupune o răstignire a noastră, adică o răstignire a firii păcătoase, a firii celei ce a intrat în noi în urma păcatului, pentru a redescoperi firea dintru început așa cum ne-a gândit și conceput Creatorul”.

Administrator al Tainei Mărturisirii este duhovnicul care are datoria de a evalua starea de progres sau regres spiritual a credinciosului și de a stabili, pentru fiecare în parte, un remediu duhovnicesc.

Prin Post, Spovedanie și Sfânta Împărtășanie putem întâmpina Sfintele Paști cum se cuvine, primind în inimile noastre pe Hristos Cel înviat.

Comentarii Facebook


Știri recente