„Speranțe pentru vârsta a III-a”-grija față de persoanele în vârstă la Galați

La sărbătoarea Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, astăzi, 26 noiembrie, „Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale-Speranțe pentru vârsta a III-a” din municipiul Galați a sărbătorit un an de activitate. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a binecuvântat etajul acestui așezământ prin stropirea cu aghiasmă și ungerea cu untdelemn sfințit, informează Diac. Marian Pătrașcu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Centrul a luat ființă odată cu punerea pietrei de temelie a bisericii parohiei, în anul 1993, dezvoltându-se, cu binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos și sub directa supraveghere a părintelui Costică Carp, concomitent cu zidirea sfântului locaș.

Acest așezământ social-filantropic cu hramurile „Sfântul Stelian și Sfântul Nectarie Taumaturgul”, îngrijește 50 de bătrâni, rămași singuri în țară și care întâmpină dificultăți de ordin material și nu numai. Dintre aceștia, 30 domiciliază în acest centru și 20 sunt asistați la domiciliu.

Centrul funcționează ca parte integrantă a Parohiei „Pogorârea Duhului Sfânt și Sfântul Stelian”, iar dintre activitățile specifice desfășurate aici menționăm: consiliere psihologică de grup și individuală, spovedanie și împărtășire periodică, în duminici și sărbători.

Toți cei prezenți au fost invitați la ceas de Vecernie, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, din municipiu, unde a avut loc un spectacol religios artistic de binefacere, susținut de persoane hipoacuzice în limbajul mimico-gestual, de la Școala specială „P. P. Neveanu”, din Galați.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…