Spectacolul ‘În vremea aceea…’, la Ploiești

Casa de Cultură din Ploiești a găzduit luni, 2 aprilie 2012, seară spectacolul „În vremea aceea..”, frescă muzicală pentru soliști, cor și orchestră, compusă de preot Ion Popescu Runcu. Proiectul muzical, inițiat de Arhiepiscopia Tomisului, se află la cea de-a III-a ediție și este o transpunere pe note a unor texte despre Pătimirile Mântuitorului. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

„Aceasta lucrare a fost scrisă în perioada anilor 60. Nu a putut fi atunci cântată și preotul Ion Runcu, într-adevăr în anul 1975, s-a sfârșit cu dorul că nu a mai putut să dirijeze, deși această lucrare a fost tipărită cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Patriarh Justinian, din anul 1973, iată a început să se cânte acum 2 ani, în 2010, când ne-am străduit cu studenții noștri, cu diaconi noștri să punem în valoare această operă de o frumusețe foarte mare”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Protoieriei Ploiești.

Ansamblul muzical este format din coralele ‘Armonia’ și ‘Cuvânt Bun’ ale Arhiepiscopiei Tomisului, grupul coral al Liceului Pedagogic Constantin Brătescu din Constanța și Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovschi din Constanța.

Comentarii Facebook


Știri recente