Spectacole și pelerinaje pentru copiii participanți la programul catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’, din Parohia Lupăria, Protopopiatul Hârlău

Copiii din parohia Lupăria, Protopopiatul Hârlău, vor participa duminică, 22 august, la piesa ‘Tom Degețel’ de la Teatrul Vasilache din municipiul Botoșani, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Micii enoriași iau parte la Programul catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’.

Activitatea va avea loc la inițiativa părintelui paroh Iliuță Gabriel Bortaș, care este și secretarul Protopopiatului Hârlău, și este susținută de membrii Consiliului parohial al Bisericii ‘Sf. Dumitru’ – Lupăria și de Școala Generală Prăjeni. ‘Beneficiarii acestei acțiuni sunt foarte entuziaști prin faptul că participă în fiecare duminică la sfintele slujbe, oferind răspunsurile liturgice. De asemenea, cu prilejul serbării celui de-al doilea hram al bisericii noastre, în luna iulie a acestui an, copiii au fost ei înșiși actori, prezentând în fața enoriașilor o piesă de teatru’, a declarat pr. paroh Iliuță Gabriel Bortaș. Cei 20 de copii din parohia Lupăria vor merge la sfârșitul lunii august într-un pelerinaj la mănăstirile din județul Neamț, cazarea urmând a fi asigurată de Schitul Sihla al Mănăstirii Sihăstria, prin bunăvoința protosinghelului Pahomie Catană, egumenul obștii monahale.

Cum sunt apropiați copiii de Biserică

Proiectul catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’ a început în parohia Lupăria în primăvara anului 2009 și s-a concretizat în participarea copiilor atât la orele de cateheză, cât și la sfintele slujbe, unde au oferit răspunsurile liturgice la strană. Au fost organizate jocuri mai ales după participarea lor la Tabăra ‘Floare de colț’ a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din această vară, la Durău. Înaintea serbării celui de-al doilea hram al bisericii parohiale din localitatea Lupăria, copiii au avut mai multe întâlniri cu Mihaela Nistorică, director adjunct al Teatrului Vasilache din Botoșani, pentru a pregăti o scenetă. ‘Receptivitatea copiilor se poate vedea în activitățile pe care le desfășurăm. Copiii vin la aceste ore sau la biserică, pentru că știu că vor fi recompensați. Vrem să le dăm un impuls, pentru ca un număr cât mai mare de tineri să participe la programul catehetic. Mai mult de atât, în cadrul mai multor întâlniri, micii enoriași ai parohiei au avut posibilitatea să aleagă subiectele pe care vor să le discute. Încercăm, prin intermediul orelor de cateheză, să-i determinăm pe copii să se apropie de Sfânta Biserică și să vadă frumusețea Ortodoxiei’, a mai adăugat pr. paroh Iliuță Gabriel Bortaș.

Comentarii Facebook


Știri recente