Spectacol sustinut de elevii Seminarului Teologic Liceal ‘Sf. Gheorghe’ din Botosani

Elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sf. Gheorghe’ din Botosani, impreuna cu elevii Colegiului National ‘A. T. Laurian’, au organizat cu ocazia sarbatorii Inaltarii Domnului nostru Iisus Hristos si Ziua Eroilor un spectacol pentru copiii din orasul Botosani. Mai multe detalii referitor la spectacolul ‘Copiii, bucuria vietii’, sustinut in Sala Teatrului ‘Mihai Eminescu’ ne-au fost oferite de catre pr. Grigore Diaconu, directorul Seminarului: ‘In acest program au facut parte grupul de dans modern al coiilor de la Centrul de Plasament ‘Elena Doamna’, apoi schita ‘Domnul Goe’ interpretata de copiii de la acelasi centru, corul ‘Grigorie Poslusnicul’ al Seminarului nostru, condus de parintele Olivian Sandu, apoi un dans popular al copiilor tot de la Centrul de Plasament ‘Elena Doamna’, piesa de teatru ‘Antigona’, de Sofocle, in regia doamnei profesoare Dorica Coca si a elevului Matasa Alexandru, in interpretarea elevilor Seminarului Teologic Liceal ‘Sf. Gheorghe’ din Botosani. In acest program, elevii Seminarului au ajutat pe copiii de la Centrul de Plasament ‘Elena Doamna’ sa depaseasca inhibitia si teama, facandu-i sa paseasca pe scena teatrului ca actori. In final, toti copiii de la Centrul de Plasament ‘Elena Doamna’ au primit din partea parohiei Cuvioasa Parascheva si a copiilor celor doua institutii de invatamant, Seminarul Teologic Liceal ‘Sf. Gheorghe’ si Colegiul Laurian, diplome si cadouri in care au fost nu numai rechizite, ci si bunuri alimentare’.

Parintele Grigore Diaconu ne-a vorbit si despre evenimentele ce au mai avut loc in cadrul spectacolului intitulat ‘Copiii, bucuria vietii’: ‘Elevii care au participat la concursurile si olimpiadele scolare de Limbi Clasice, din judetul Botosani, au fost premiati. Aceste premii au constat in diplome si carti. Din nefericire, la acest spectacol, care a reflectat dragostea izvorata din respect, nu au participat decat reprezentantii Bisericii si ai Directiei pentru Protectia Copiilor. Tot cu aceasta ocazie s-a lansat cel de-al doliea numar al revistei ‘Catharsis’, editata de Seminarul Teologic Liceal ‘Sf. Gheorghe’ Botosani si Colegiul Laurian, de catedra de Limbi Clasice. Inca o data, Biserica si-a aratat rolul ei misionar in viata poporului nostru’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…