Spectacol de muzică în Caransebeș

Miercuri, 17 octombrie, în Sala de festivități ‘Episcop Elie Miron Cristea’ a Episcopiei Caransebeșului, a avut loc un concert de muzică preclasică, informează „Ziarul Lumina”. Programul artistic a fost susținut de Cora Petrila și Gabriela Petrila la vioară, Andreea Petrila la violoncel și Lucian Petrila violă, instrumentiști ai Filarmonicii ‘Banatul’ din Timișoara. În cadrul acestuia au fost prezentate lucrări ale unor mari compozitori, precum Bach, Daquin, Haendel, Leclair, Marcello, Pachelbel, Rameau și Vivaldi. Manifestarea culturală a fost realizată în cadrul unui parteneriat existent între Liceul Pedagogic ‘C.D. Loga’ din Caransebeș și Filarmonica ‘Banatul’ din Timișoara:

‘În cadrul parteneriatului cu Filarmonica ‘Banatul’ din Timișoara, Liceul Pedagogic ‘C.D. Loga’ din Caransebeș desfășoară cinci concerte pe parcursul anului școlar 2012-2013, iar acestea vor avea loc în sala de festivități a Episcopiei Caransebeșului. Realizăm aceste manifestări culturale în speranța că tinerii noștri elevi ai liceului pedagogic vor beneficia de un program ales, de cea mai bună calitate, program realizat de instrumentiști din cadrul Filarmonicii ‘Banatul’ din Timișoara. Prin acest proiect dorim să culturalizăm cea mai tânără generație de elevi, generație care acum a intrat în primul an de liceu. Acest parteneriat s-a desfășurat și în anii trecuți, grupul-țintă este format din elevi de liceu și sperăm ca acest parteneriat cu Filarmonica din Timișoara să prindă rădăcini și să se desfășoare și în anii care urmează’, a arătat Ioan Drăghina, profesor de muzică al Liceului ‘C.D. Loga’ din Caransebeș.

La eveniment au participat elevi ai Liceului Pedagogic ‘C.D. Loga’ din Caransebeș, cadre didactice ale prestigioasei instituții de învățământ din orașul de pe Timiș și Sebeș, precum și numeroși iubitori de muzică preclasică. În perioada următoare, Sala de festivități ‘Episcop Elie Miron Cristea’ a Episcopiei Caransebeșului va găzdui și alte manifestări culturale și religioase.

Comentarii Facebook


Știri recente