Spectacol de Craciun organizat de studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi

Studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi au organizat aseara un Spectacol de Craciun intitulat ‘Seara de colinde’ cu prilejul apropierii marelui praznic imparatesc al Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos. Spectacolul de Craciun a avut loc in Sala Coloanelor din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi.

Colindele au fost interpretate de un cor format din elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sfantul Vasile cel Mare’ din Iasi si din studenti ai Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi.

In cadrul Spectacolului de Craciun au recitat poezii si au cantat la pian nu doar studenti, ci si elevi de la scolile iesene.

Unul dintre organizatori, Bogdan Racu ne-a spus care este semnificatia acestui spectacol: ‘Spectacolul de Craciun intitulat Seara de colinde este o traditie pentru ca se inscrie intr-o galerie a acestor serii inceputa cu ani in urma, dar si o mostenire pentru ca in acest moment se face primirea oficiala in facultate a studentilor din Anul I de catre ceilalti studenti. Aceasta primi nu se poate face oricum, ci lasandu-o mostenire. An de an incercam ca aceasta mostenire sa fie una de valoare.’

Studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi au prezentat si o piesa de teatru intitulata ‘Hristos in mijocul nostru’.

Bogdan Racu a precizat ca studentii si-au propus sa prezinte reactiile oamenilor la aflarea vestii nasterii lui Hristos: ‘Piesa de teatru intitulata Hristos in mijocul nostru surprinde, in primul rand – atitudinea inteleptilor, a magilor fata de venirea Mantuitorului nostru Iisus Hristos, in al doilea rand – atitudinea celor care stiau de venirea Mantuitorului, anume episodul cu regele Irod care intreaba pe preoti detaliile din Vechiul Testament referitoare la venirea unui Mantuitor si in al treilea rand – atitudinea oamenilor simpli. Intreaga piesa de teatru doreste sa propuna un subiect de meditatie tuturor celor de astazi: Cum ne putem raporta acum la Nasterea lui Hristos?.’

Comentarii Facebook


Știri recente